Home

Achtergrond 186 x bekeken

Barroso officieel kandidaat voor nieuwe termijn

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft zich vandaaag officieel kandidaat gesteld voor een nieuwe termijn.

De aankondiging is een formaliteit. Dat hij de post ook de komende vijf jaar wil vervullen, was geen geheim. De Portugees Barroso heeft de steun van zijn politieke geestverwanten in de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP), zoals de Franse president Nicolas Sarkozy, de Duitsee bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en minister-president Jan Peter Balkenende. Deze partij werd bij de verkiezingen van het Europees Parlement veruit de grootste.

Tijdens een EU-top van staatshoofden en regeringsleiders eind volgende week in Brussel wordt officieel besloten wie de Europese Commissie de komende vijf jaar zal leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.