Home

Achtergrond 169 x bekeken 3 reacties

Bankiers voorzien jaren van overheidsbemoeienis

Topbankiers uit de hele wereld verwachten dat overheden wereldwijd nog jarenlang belangen zullen houden in bedrijven. Dat zeiden zij vandaag op een economische conferentie in het Russische Sint-Petersburg.

,,De overheidsinterventies blijven nog een hele tijd. Iedereen werkt aan het herstel van de wereldeconomie, daar is een lange adem voor nodig en daarbij vertrouwen we op overheden'', stelde de baas van de Amerikaanse bank Citigroup, Vikram Pandit.


,,Volgens mij krijgen we een lusteloos en zwak herstel, waarbij er geen gemakkelijke en snelle manier is om af te komen van de belangen van de overheid'', zei de voorzitter van het Aziatische deel van Morgan Stanley, Stephen Roach.


Sinds de escalatie van de financiële crisis in september vorig jaar pompten overheden wereldwijd miljarden euro's in onder meer noodlijdende banken en autofabrikanten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Geef alle werklozen maar een koe. Dan tellen ze mee als boer en niet als werkloze. Lekker goedkoop. NB. Zo is Roemenië ook bij de EU gekomen. Met 40% werklozen was dat nooit gelukt, maar met 40% van de beroepsbevolking werkzaam in de Landbouw is het feestje doorgegaan. Zo zie je maar, je hoeft ze niets te leren.

 • no-profile-image

  gert

  Hebben ze het zelf naar gemaakt met de bonussencultuur !!

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Moet je eens wat meer de Duitse televisie volgen. Daar wordt zeer creatief gegoocheld met de ww cijfers. Het zijn er geen 3.4 miljoen maar 5.2 miljoen. Zieke werklozen zijn opeens niet meer werkloos en mensen die staan ingeschreven bij bv Randstad worden ook niet meegeteld. Ben benieuwd hoe dat er in NL geteld wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.