Home

Achtergrond 1 reactie

Banken strenger voor bedrijven en consumenten

De meeste Nederlandse banken lenen minder makkelijk geld uit.

Bedrijven en consumenten zijn de afgelopen drie maanden weer met strengere kredietvoorwaarden van de banken geconfronteerd. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde statistisch bulletin van De Nederlandsche Bank (DNB).

De centrale bank vraagt per kwartaal aan banken hun mening over de verlening van krediet. Volgens cijfers van DNB zijn banken sinds medio 2007, tijdens de eerste problemen op de financiële markten, voorzichtiger geworden. De afgelopen tijd is onder meer in de Tweede Kamer ophef geweest over het uitlenen van geld door banken aan bedrijven.

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft 80 procent van de Nederlandse banken de kredietvoorwaarden voor ondernemingen aangescherpt. Meer dan 80 procent van de banken is strenger geweest bij het verstrekken van hypotheken. Twee derde was terughoudender met overige leningen aan consumenten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Valuta

    Wat bazelde Nout(Bankeeeeee)Wellink dan onlangs? Die man weet echt niet wat er speelt laat staan dat hij zijn functie op een serieuze wijze vervult!
    Wegsturen zonder bonus deze meneer Bankeeeeeee.

Of registreer je om te kunnen reageren.