Home

Achtergrond

Bamboe bepaalt leefgebied reuzenpanda

Reuzenpanda's wonen het liefst in grote, aaneengesloten bosgebieden met veel ondergroei van bamboe.

Dat geldt ook voor de eveneens zeldzame gouden rundergems, die ook in de Chinese bossen voorkomt. Geo-informaticus Tiejun Wang heeft dat vastgesteld na analyse van satellietbeelden van de bossen in China. Tot nu toe was het moeilijk te bepalen waar bamboe precies groeit en wat dus de kwaliteit van het leefgebied van de beschermde panda's is.

Tiejun Wang heeft een model bedacht waarmee de gegevens van satellietbeelden beter geïnterpreteerd kunnen worden. Dat is belangrijk om de zeldzame reuzenpanda beter te kunnen beschermen, aldus het Wereld Natuur Fonds, dat het onderzoek van Tiejun Wang mede financierde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.