Home

Achtergrond

'BMC verbrandt binnenkort 8.750 ton per week'

De pluimveemestverbrandingscentrale BMC Moerdijk verbrandt binnenkort 8.750 ton mest per week.

Dat verwacht het bestuur van de Coöperatie DEP op basis van de resultaten in de afgelopen weken. In de eerste drie maanden van het jaar draaide de centrale erg slecht. In die periode werd 96.438 ton mest geleverd, waarvan ruim 40 procent werd afgekeurd.

In april trad een verbetering op en werd slechts nog 14 procent afgekeurd, waardoor er 29.082 overbleef. Dat is de helft van de goedgekeurde hoeveelheid in januari, februari en maart. Bovendien nam de verbrandingswaarde toe, waardoor er per ton meer energie geproduceerd kon worden.

Het percentage mest van niet leden steeg van 13 naar 21 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.