Home

Achtergrond 170 x bekeken

Australiërs eisen actie tegen klimaatverandering

Duizenden Australiërs zijn vandaag in Sydney de straat opgegaan om te eisen dat de overheid meer doet tegen klimaatverandering.

De betogers willen dat Australië de leiding neemt in de lopende klimaatonderhandelingen, schrijven plaatselijke media.

Veel van de demonstranten waren in het rood gekleurd om de noodzaak van ingrijpen te benadrukken. Volgende week stemt de volksvertegenwoordiging over een plan voor emissiehandel. Op andere plaatsen in Australië zal de komende dagen ook worden gedemonstreerd.

Australië is volgens onderzoek extra gevoelig voor de opwarming van de aarde. De kust van het land zou onder water kunnen komen te staan door de stijging van de zeespiegel. Andere delen van het land zouden gevoeliger worden voor extreme droogte, cyclonen en bosbranden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.