Home

Achtergrond 419 x bekeken

Aspergeseizoen goed verlopen voor Limburgse teler

Martien van Wegberg uit het Limburgse Maasbracht zal niet klagen over het bijna afgelopen aspergeseizoen.

De opbrengst was misschien niet zo goed als in andere jaren, maar financieel denkt Van Wegberg er dit jaar wel goed uit te komen. "De oogst was heel redelijk, zonder pieken. En de gemiddelde kwaliteit was ook redelijk goed." Het aspergeseizoen houdt meestal op rond 21 juni. Van Wegberg denkt dat hij nog wel een weekje zal doorgaan voordat de laatste asperges gestoken zijn. Foto Twan Wiermans

FNV-kaderleden voerden vandaag een eerste poortactie uit bij de Vion-slachterij in Boxtel. De onderhandelaars van werkgeversorganisatie VNV en de vakbonden FNV bondgenoten en CNV bedrijvenbond hebben vanmiddag een informeel akkoord bereikt over de cao Vleeswaren. Dit meldt onderhandelaar John Klijn van FNV bondgenoten. De onderhandelingen over de vlees-cao zijn echter stuk gelopen. Foto Bert Jansen

Melkveehouder Klaas Postma uit Tsjerkgaast haalt zijn koeien te paard uit de wei. Hij doet dit al ruim vijftien jaar op deze manier. "De koeien hebben ontzag voor het paard en komen daardoor veel sneller in beweging", vertelt Postma. Om tijd te besparen zadelt hij het paard niet op. Alleen een hoofdstel volstaat. De koeien van Postma staan een halve tot maximaal een kilometer van de melkstal. De dieren zijn gewend aan het paard en lopen vaak al richting de stal als ze Postma op zijn paard zien komen aanrijden. "De vaarzen willen nog wel eens aan de haal gaan", vertelt de veehouder. "Maar na een paar weken in de wei zijn ook deze dieren eraan gewend." Foto Niels de Vries

Op een akkerbouwbedrijf bij Lelystad is Gourmet begonnen met de oogst van knoflook. Gourmet levert sjalotten, uien en knoflook. In totaal wordt 14 hectare knoflook geoogst, zegt teeltbegeleider Barry Blokker. "De knoflook wordt met een speciale rooimachine geoogst. De knoflook wordt volop in de groei al geoogst voordat de teenvorming is begonnen. Het is bestemd voor de versmarkt." Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.