Home

Achtergrond 314 x bekeken

Al honderden mineermotten in feromoonvallen

In Nederlandse vallen voor Tuta absoluta (mineermot) op tomatenbedrijven zijn enkele honderden exemplaren aangetroffen.

Dat blijkt uit de nieuwsbrief van de Europese plantenziektenkundige organisatie Eppo.

Uit de melding blijkt dat bij het teelt- en pakbedrijf, waar in januari de eerste mot werd aangetroffen, nu al 38 volwassen exemplaren zijn gevangen. Dit bedrijf verpakt Spaanse trostomaten. Dit was ook het eerste bedrijf waar bladaantasting en larven van de mot in de productiekassen werd aangetroffen.

In een tweede kas zijn nu elf volwassen exemplaren aangetroffen. De Plantenziektenkundige Dienst (PD) kon gisteren geen toelichting geven. Eerder stelde PD dat de mot zich nog niet heeft gevestigd in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.