Home

Achtergrond 2 reacties

Actiedreiging in vleessector

In de vleesverwerkende industrie in Nederland komen mogelijk acties. Overleg over nieuwe cao’s voor werknemers bij vleeswarenproducenten en slachterijen is dinsdag vastgelopen.

Dat meldt bestuurder John Klijn van vakbond FNV Bondgenoten. De conflicten spitsen zich vooral toe over de loonsverhoging die de werknemers zouden moeten krijgen. De werkgevers willen niet verder gaan dan een loonsverhoging van 1 procent, terwijl de bonden minimaal 2,5 procent eisen. ”De werkgevers zeggen dat ze geen geld hebben”, aldus Klijn.

Volgens de vakbondsman is er nu in feite door de werkgevers een eindbod neergelegd, dat door FNV Bondgenoten negatief zal worden voorgelegd aan zijn leden. Later deze maand wil de bond de werkgevers een ultimatum stellen. Daarna zitten er acties in het vat, aldus Klijn.

Bij vleeswarenproducenten in Nederland werken zo’n vierduizend mensen. Bij de slachterijen gaat het om ongeveer 10.000 werknemers.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    BBA effect

    ach ze gaan toch accoord. Gewoon de boeren weer iets minder betalen en ze zijn weer tevreden.....

  • no-profile-image

    mart

    de lonen ieder jaar overal 1 tot 3 % omhoog hoe lang zijn we daar al mee bezig ? EN hoe lang kan je daar mee doorgaan . dat duurt denk ik niet zo lang en dan zitten de bedrijven in de lage lonen lande . en dan stijgt de werkloosheid hier in n.l willen we dat

Of registreer je om te kunnen reageren.