Home

Achtergrond 165 x bekeken

Aantal ouderen met alcoholprobleem stijgt

Steeds meer ouderen raken in de problemen door overmatig alcoholgebruik.

In tien jaar tijd is het aantal mensen van 55 jaar en ouder dat staat ingeschreven bij instellingen voor verslavingszorg gestegen van 3154 naar 7241, blijkt uit maandag door het Trimbos-instituut gepubliceerde cijfers.

De omvang van het probleem is in werkelijkheid groter dan deze cijfers laten zien, aldus coördinator alcolholpreventie Rob Bovens van het Trimbos-instituut. Hij schat dat het aantal 55-plussers met alcoholproblemen tussen de 150.000 en 200.00 ligt, tegen 100.000 tien jaar geleden.

Een verklaring voor de stijging is dat ouderen vaker dan jongeren dagelijks drinken, waardoor het risico op verslaving groter wordt. "Verslaving is een sluipende ziekte'', aldus Bovens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.