Home

Achtergrond 202 x bekeken

Aankomend korpschef wil journalisten inzetten

De aankomend korpschef van de politie Twente, Martin Sitalsing, wil journalisten gaan benaderen voor opsporingswerk. Dat zegt hij in een maandag gepubliceerd interview in De Telegraaf.

'Journalisten kunnen echt enorm goed onderzoeken. Voorbeeld: er wordt iemand neergeschoten. Wat doen we bij de politie? We gaan een groot team formeren. Allemaal op die kamer zitten. Er is niemand die uit de groep duikt en meteen begint zoveel mogelijk informatie overal vandaan te halen. Journalisten doen dat wel. Ze hebben ook de gave om aan te voelen waar de trends zitten. En ze kunnen een bestuurlijke rapportage schrijven.''

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft de 47-jarige Sitalsing donderdag als korpschef voorgedragen. Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland. Daarvoor was hij districtchef in Groningen en Haren. Hij begon zijn carrière als agent in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.