Home

Achtergrond 212 x bekeken

AID arresteert dierenarts in varkensonderzoek

In een onderzoek naar overtredingen met het uitvoeren en transporteren van varkens heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) vandaag een dierarts gearresteerd.

Bij enkele varkensbedrijven, een exportverzamelplaats en in een woning in Gelderland werd administratie in beslag genomen, aldus het functioneel parket van het Openbaar Ministerie.

Justitie koestert de verdenking dat de exportverzamelplaats geregeld slachtvarkens, bestemd voor buitenlandse slachthuizen, buiten de verplichte certificering door een dierenarts van de Voedsel en Waren Autoriteit hield. De aangehouden dierenarts wordt ervan verdacht dat hij certificaten heeft afgegeven aan de exportverzamelplaats voor varkens die niet waren gekeurd.

Volgens het OM zijn er meer varkens vervoerd dan toegestaan. Ook konden zogenoemde wrakke dieren naar het slachthuis worden gebracht, in strijd met de Europese transportverordening. Dieren moeten vóór een transport door een dierenarts worden gekeurd. Bij het ontduiken van die keuringen zijn vervoersdocumenten mogelijk vervalst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.