Home

Achtergrond

AGF-leverancier L.van Gelder breidt uit naar West-Brabant

L. van Gelder BV neemt per direct Poppelaars AGF over.

Samen vormen ze een bedrijf, gespecialiseerd in grootgebruikers als ziekenhuizen, bejaardenhuizen en woonstichtingen, met vrijwel landelijke dekking en 165 man personeel.

Volgens algemeen directeur Gerrit van Gelder is de overname vooral strategisch: "we winnen aan omzet en winst natuurlijk, maar ons werkgebied breidt ook uit." Van oudsher is L.van Gelder, mede-eigenaar van Distrivers, vooral sterk in Zuid-Holland en Zeeland. De onderneming heeft een eigen groothandel, snijderij en winkel.

Net als L. van Gelder is Poppelaars AGF een totaalleverancier van aardappelen, groenten en fruit. Beiden leveren naast deze hoofdactiviteit ook panklare maaltijden aan met name ziekenhuizen. Dat is bijzonder gespecialiseerd, duur, werk. De overname brengt dan ook schaalvoordelen met zich mee.

Van Gelder: "we maken glutenvrije voeding, voorgekookte voeding, houden rekening met zoutgehaltes et cetera." Het is volgens Van Gelder belangrijk om in een competitieve markt, met DeliXL als grootste concurrent, aan kennis, kunde, en productiekracht te winnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.