Home

Achtergrond 2 reacties

'AB InBev kijkt naar verkoop elf brouwerijen'

Anheuser-Busch InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, overweegt zijn activiteiten in Centraal-Europa van de hand te doen.

Dat meldde de Franse krant Le Soir gisteren. Het zou gaan om elf brouwerijen die in totaal 15 miljoen hectoliter bier brouwen per jaar. De brouwerijen staan in Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Kroatië, Tsjechië en Servië en Montenegro. Ze zouden als pakket in zijn geheel worden doorverkocht, aldus de krant.

Vorige maand verkocht Anheuser-Busch InBev een Zuid-Koreaanse dochter voor 1,8 miljard dollar aan een investeringmaatschappij. Het bedrijf wil geld ophalen om schulden af te lossen die zijn aangegaan door het Belgisch-Braziliaanse InBev bij de overnamen van het Amerikaanse Anheuser-Busch. Voor die transactie, die in november vorig jaar werd afgerond, werd 52 miljard dollar betaald.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Zie hier weer het stereotyp gedrag van een multinational. Eerst de concurrent opkopen en vervolgens met saneringen uitschakelen. Ik vraag me af wanneer er iemand komt die hier paal en perk aan gaat stellen om op langere termijn te voorkomen dat er voor toeleverende bedrijven onvoldoende verschillende afzetkanalen blijven. In de natuur maakt men zich druk over biodiversiteit terwijl in de productie alles naar grote bedrijven toegetrokken wordt.

 • no-profile-image

  Patrick

  Mooi staaltje !
  Na 20 jaar alléé naar Oost Europa komt er een retour op gang . Electro World en Fotohall zijn al verkocht voor 1 euro , de volgende word interbrew , ik trill even als ik deze evolutie zie die pas op gang is gekomen en straks veel sneller gaat lopen als we wel denken of vrezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.