Home

Achtergrond 197 x bekeken

85.000 euro extra voor middelencoördinator

Middelencoördinator Paul Venderbosch van het Productschap Tuinbouw krijgt de komende drie jaar 85.000 euro extra budget.

Dat heeft het de sectorcommissie Bloembollen vorige week besloten. Venderbosch heeft de taak om verboden op gewasbeschermingsmiddelen versneld op te heffen als dat nodig is om ziekten en plagen te bestrijden. Met behulp van vrijstellingen, ontheffingen en nieuwe toelatingen probeert hij het middelenpakket voor de sector zo breed mogelijk te houden. Vooral voor de teelten met een beperkte omvang in Nederland is dat belangrijk.

De 85.000 euro komt bovenop het bedrag van 130.000 euro dat de sectorcommissie al in 2008 beschikbaar stelde voor de coördinator. Van het geld worden onder meer onderzoeken betaald en externe deskundigen ingehuurd om eventuele lobby-activiteiten vanuit de sector met argumenten kracht bij te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.