Home

Achtergrond 187 x bekeken 3 reacties

50 Nederlandse trekkers op weg naar Brussel

Zo’n vijftig Nederlandse melkveehouders hebben zich volgens de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) aangesloten bij de stoet van trekkers die onderweg is naar Brussel.

Ook reden diverse veehouders een gedeelte van de tocht mee.

Duitse en Poolse boeren trekken samen met Nederlandse collega’s naar Brussel om te demonstreren voor een betere melkprijs. Volgens de NMV bestaat de stoet die vanuit Nederland naar Brussel rijdt uit 400 trekkers, 350 komen uit het buitenland.

Ook vanuit Frankrijk en Zuid-Duitsland rijden melkveehouders op de trekker naar België. Volgens de NMV reageren toeschouwers enthousiast en verbazen ze zich over de margeverdeling in de zuivel. Er is volgens de bond onbegrip voor het feit dat er 20 cent naar veehouders gaat terwijl er in de supermarkt 78 cent voor een liter halfvolle melk wordt betaald. De NMV pleit voor het aanpassen van vraag aan aanbod om de huidige crisis op te lossen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik

  Wij zijn onderweg met de trekker die zaterdag nog gras gemaaid heeft en zondag nog voor de silagewagen liep.
  Drie jaar oud en 4000 uur op de teller, niet gepoetst.

 • no-profile-image

  Petro Pelgrum

  En wat voor trekkers nemen jullie dan mee ? Toch niet de aller duurste en de modernste? Ach, nee dat zou natuurlijk dom zijn.

 • no-profile-image

  Jan Durk

  De discussie over vrij nieuwe trekkers (bouwjaar vanaf 2005) of oudere modellen doet er niet toe Petro, Een trekker is een noodzakelijk productiemiddel voor elke boer met grond. De ene boer heeft de voorkeur voor nieuwere trekkers en de andere rijdt het oudje van opa gewoon tot het af is.

  Maar dat doet er helemaal niet toe, we gaan ons best doen voor een eerlijke melkprijs voor alle boeren in Europa!

  Sterkte in Brussel mannen!

Of registreer je om te kunnen reageren.