Home

Achtergrond 3 reacties

'46 miljoen euro voor verduurzaming landbouw en visserij'

Het kabinet trekt de komende vier jaar 46,2 miljoen euro uit voor duurzame innovaties in de agrarische en visserijketens.

Het geld is vooral afkomstig van de (onderzoeks-) begroting van het ministerie van LNV.

Dat staat in de maatschappelijke innovatieagenda agro- en visserijketens, die minister Gerda Verburg naar de Kamer heeft gestuurd. De ministerraad was twee weken geleden al akkoord gegaan met de voorstellen.

Het grootste deel van het bedrag, 27,8 miljoen euro, is bestemd voor een duurzamer visserij en aquacultuur. Een deel van die som is overigens Europees gefinancierd.

Het kabinet heeft nog zes andere thema’s geformuleerd:

1. duurzamer plantaardige productie (natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen): 1 miljoen euro;
2. duurzamer dierlijke productie (onder andere alternatieven voor antibiotica): 10 miljoen euro;
3. duurzamer consumptie (voedselverspilling tegengaan, efficiënte ketens): 1,4 miljoen euro;
4. minder dan wel duurzamer geproduceerd vlees eten: 6 miljoen euro;
5. biomassa: bedrag nog niet bekend;
6. meer energie halen uit fotosynthese door planten: bedrag nog niet bekend, aanvraag voor financiering uit aardgasbaten (FES-fonds).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joost

  Word mijn geld weer ongevraagd verkwanseld aan gentech rommel.
  Duurzame visserij bestaat niet, gewoon ophouden met dumpen van rotzooi in de zee en stoppen met vissen en verder gooit ze nog meer miljoenen in een korte termijn winstput en dan de mond vol over duurzaamheid, terwijl ze niet eens weet wat dat inhoud.

 • no-profile-image

  Delfin

  Ja Joost, dat wil je toch zelf! Geld verkwanselen. De Pvdd roept van alles wil van alles, maar wat het kost maakt niet uit. Dit soort maatregelen komt onder andere tot stand door de Pvdd. En wat krijg je, je blijft gewoon doorzeuren. De Pvdd moet dat zich vooraf realiseren in plaats van achteraf. Maarja hun doel heiligt alle (financiële) middelen.

 • no-profile-image

  gert

  Hoeft een boer of visser niet blij mee te zijn,dit geld gaat allemaal maar onderzoekers en wetenschappers die hiermee aan het werk gehouden worden ,net als heel veel andere miljoenen die aan onderzoeken besteed worden maar waar weinig van terecht komt,maar de indruk wordt gewekt of dit geld rechtstreeks bij boeren of vissers terecht komt

Of registreer je om te kunnen reageren.