Home

Achtergrond 220 x bekeken

36 miljoen euro obligaties omgewisseld

Leden-melkveehouders en bedrijfsbeëindigers van het voormalige Campina hebben voor 36 miljoen euro aan achtergestelde obligaties Campina omgewisseld in ledenobligaties-vrij FrieslandCampina

De zuivelonderneming Royal Friesland Campina (RFC) had maximaal 160 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het omwisselen van de obligaties. De omgewisselde obligaties vertegenwoordigen een waarde 23 procent van dit bedrag.

De obligaties Campina zijn goed voor een bedrag van ongeveer 177 miljoen euro aan obligatieleningen. Als alle houders van deze obligaties met de omwisseling hadden ingestemd, kon FrieslandCampina met gesloten beurs een bedrag van 177 miljoen euro schuld omzetten in 160 miljoen extra eigen vermogen.

In tegenstelling tot de oude Campina-obligaties gelden de nieuwe obligaties-vrij namelijk wel als eigen vermogen. Ze hoeven niet te worden afgelost, al kan RFC ze zo nodig wel aflossen.

Houders van de achtergestelde obligaties hadden van 24 april tot en met maandag 15 mei de tijd om hun beslissing over de vrijwillige omwisseling kenbaar te maken. Deze periode is eenmaal met tien dagen verlengd om de houders extra bedenktijd te geven.

De mogelijkheid tot vrijwillige omwisseling van de obligaties vloeit voort uit de fusie van Friesland Foods en Campina eind 2008. Houders van Campina-obligaties die hebben gekozen voor omwisseling ontvangen vanaf 30 december 2008 de rentevergoeding over de ledenobligaties-vrij FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.