Home

Achtergrond 168 x bekeken

30 jaar cel voor moord op Marlies van der Kouwe

Het hof op Curaçao heeft donderdag de moordenaar van de Nederlandse Marlies van der Kouwe in hoger beroep veroordeeld tot dertig jaar cel. Eerder was hij veroordeeld tot levenslang.

Zowel het OM als P. had hoger beroep aangetekend tegen de straf. Ryan P. werd op 10 maart veroordeeld tot levenslang voor gekwalificeerde doodslag. Het OM had op drie punten gekwalificeerde doodslag geëist, maar op twee daarvan kreeg P. vrijspraak. Om te voorkomen dat die punten onbesproken bleven bij het hoger beroep, moest het OM zelf ook beroep aantekenen.

De 24-jarige apothekersassistente Marlies van der Kouwe verdween vorig jaar in de nacht van 20 op 21 september. Een maand later werd haar lichaam gevonden. Wekenlang hield verdachte Ryan P. zijn mond, maar bekende uiteindelijk Van der Kouwe te hebben gewurgd, naar eigen zeggen na een worsteling om haar tas. Hij zat op dat moment nog in zijn proeftijd na een gevangenisstraf van zes jaar voor vrijheidsberoving en verkrachting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.