Home

Achtergrond 208 x bekeken

1,6 miljoen euro extra voor Brabantse boeren in EHS

De provincie Brabant stelt 1,6 miljoen euro extra subsi­die beschikbaar voor particulier natuurbeheer door boeren in de EHS.

Tot en met 31 juli kunnen er subsidieaanvragen ingediend worden bij Dienst Regelingen, die de subsidieverlening uitvoert.De subsidieregeling is bedoeld voor alle particuliere gronden, gelegen in de Ecologische Hoofd­structuur (EHS). Bij de extra openstelling gaat het alleen om de categorie functiewijziging en in­richting.

Het onderdeel functiewijziging heeft betrekking op de omzetting van (landbouw)grond naar nieu­we natuur. Door de omzetting treedt een waardeverlies van de grond op, die deze regeling met maximaal 85 procent compen­seert. Ook de omzetting zelf, het inrichten van de nieuwe natuur, komt voor vergoeding in aanmer­king.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.