Home

Achtergrond 168 x bekeken

10,5 miljoen extra voor projecten aardwarmte

Het ministerie van landbouw verhoogt het budget voor aardwarmte in de lopende ronde van de subsidieregeling Markintroductie energie-innovaties (MEI) van 4 naar 14,5 miljoen euro.

Het extra geld is onderdeel van een crisispakket, blijkt uit de toelichting in de Staatscourant.

Met het geld wil LNV bewerkstelligen dat alle goedgekeurde energieprojecten in de subsidieprocedure (voornamelijk aardwarmte) gehonoreerd worden. Met een budget van 14,5 miljoen euro is er ruimte voor tien toekenningen van subsidieaanvragen voor aardwarmte. Het plafond is namelijk 1,5 miljoen euro.

In april meldde de uitvoerende Dienst Regelingen al dat er tien aanvragen voor aardwarmtesubsidies lagen, waarmee het budget ruim was overtekend.

Van de 10,5 miljoen euro is 2,3 miljoen euro extra geld. De overige 8,2 miljoen euro is over van het potje voor semi-gesloten kassen. Bij het ontwerp van de regeling werd nog uitgegaan van grote belangstelling, maar het teeltsys­teem raakte nooit in zwang in Nederland.
De garantieregeling aardwarmte staat nog altijd ter discussie. Woensdag praat de Tweede Kamer over de nijpende situatie in de glastuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.