Home

Achtergrond 179 x bekeken

Zuid-Koreaanse non besmet met Mexicaanse griep

Een 51-jarige non uit Zuid-Korea is besmet met de Mexicaanse griep. Dat heeft het Koreaanse Centrum voor Ziektebestrijding (KCDCP) zaterdag bekendgemaakt. De vrouw was onlangs in Mexico, waar de ziekte uitbrak.

De patiënte maakt het goed en wordt vermoedelijk maandag uit het ziekenhuis ontslagen. Mogelijk heeft de vrouw het H1N1-virus overgedragen aan een andere non, aldus het KCDCP.

Eerder was de Mexicaanse griep al van mens op mens overgegaan in Spanje. Als ook in Zuid-Korea een patiënt een ander blijkt te hebben besmet, wordt de kans groot dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ziekte officieel uitroept tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. Dat gebeurt als een virus niet alleen in het land van oorsprong, in dit geval Mexico, overgaat van mens op mens, maar ook in andere regio's.

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis besluit de WHO mogelijk in de komende dagen de alarmfase te verhogen naar het hoogste niveau, fase 6.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.