Home

Achtergrond 1 reactie

Zorgbaan voor vijfduizend jonge werklozen

Koepelorganisatie in de zorg ActiZ gaat vijfduizend jonge werklozen opleiden voor een baan in de zorg.

De organisatie liet vandaag weten er zo, samen met vakorganisatie ABVAKABO FNV, de komende twee jaar voor te willen zorgen dat de jongeren een baan bij een verpleeg- of verzorgingshuis of in de thuis- en kraamzorg krijgen.

De brancheorganisatie van zorgondernemers en de vakbond willen verder duizend mensen die hun baan dreigen te verliezen, naar werk in de zorg begeleiden. Daarmee willen de organisaties een bijdrage leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid.

Daarvoor gaan de partijen zogenoemde brancheservicepunten oprichten op diverse plaatsen in het land. Daarin werken regionale partijen samen als werkgevers, gemeente en UWV om vraag en antwoord aan elkaar te koppelen.

De organisaties rekenen op steun van het kabinet. "Met werk voor zesduizend mensen leveren we een wezenlijke bijdrage aan het plan van het kabinet om 25.000 jongeren te behoeden voor werkloosheid. Dat is niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook goed voor de zorg voor de cliënten'', aldus Aad Koster, directeur van Actiz.

Administrator

Eén reactie

  • trijnie

    Je kunt mensen wel opleiden maar krijgen ze nog werk?
    Er worden juist in de zorg met regelmaat mensen ontslagen........
    En de bezuiniging op de zorg gaat nog steeds door.

Of registreer je om te kunnen reageren.