Home

Achtergrond 2 reacties

Zelfvertrouwen

Vion heeft flink te lijden gehad van de hoge grondstofprijzen. Het bedrijf zag geen kans de grondstofprijzen door te berekenen in de verkoopprijzen van de hoogwaardige producten die het maakt. Ook de Nederlandse zuivelbedrijven hadden met het zelfde fenomeen te maken.

Het waren vorig jaar de bedrijven die zich op bulkproductie richten die goede resultaten boekten. Ook Vion Ingredients profiteerde van de hoge prijzen voor bulkproducten en compenseerde zo een deel van de verliezen die werden geleden in de gemaksvoeding.
Het heeft iets onrechtvaardigs. Je zou verwachten dat bedrijven die veel waarde toevoegen aan hun product ook de hoogste marges halen. Vorig jaar is weer eens bewezen dat de wereld anders in elkaar zit. De vrije markt doet zijn werk en ondernemers hebben maar te accepteren dat het zo gaat.

Vion heeft vorig jaar zijn positie in vooral het Verenigd Koninkrijk enorm versterkt met de aankoop van Grampian. De situatie op de grondstoffenmarkt is langzamerhand weer normaal aan het worden. Het operationele resultaat bij Grampian groeit harder dan verwacht. Kortom Vion staat er goed voor. Topman Van Doorn blaakt in zijn laatste jaar van optimisme en zelfvertrouwen. Het bedrijf is dan aan zijn stand verplicht om een goede prijs te betalen aan de leveranciers.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Hoe kan VION lijden onder hoge grondstofprijzen als dezelfde producenten hiervan nog geen droog brood aan overhouden. Verder bevestigd hier het feit zich dat retailers te machtig zijn en bulkproducten ( de massa maakt de som ) de winst moeten maken. Hierbij dient wel opgemerkt dat bulk niet per definitie slechtere kwaliteit is!!!!!!!!!!!!. "De situatie op de grondstoffenmarkt wordt weer normaal", de producenten eten nog steeds droog brood, dus normaal is wat anders. Bij de resultaten van Grampian kun je ook schrijven dat er minder verlies is geleden, klinkt alleen wat anders. Met dit operationele resultaat verwacht ik niet dat VION haar leveranciers in de watten gaat leggen. De druk van de retailers zal onverminderd aanhouden. Zo kun je een reclameverhaal ook uitleggen.

  • no-profile-image

    jammer dat zon persbericht het

    Wat heeft Vion betaalt voor dit artikel ?? Of is het AGD een primeurtje belooft ?? Dit heeft niets met journalistiek te maken. Al jaren lang horen we dat het later beter zal zijn. Via coveco, dumeco en nu vion is ons altijd belooft dat ze een marktcomforne prijs zal betalen. Nou ik geloof er niet meer in. Ik lever al jaren aan de handel en doe ook aan export. Vion kan nooit de prijs behalen die ik ontvangen heb de laatste jaren. Verschillen van meer dan 10 cent geslacht gewicht op de bankrekening is geen uitzondering. Varkenshouders kijk verder als vion lang is.....

Of registreer je om te kunnen reageren.