Home

Achtergrond

Zeer grote brand legt bedrijf in as

Een zeer felle uitslaande brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijf aan de Industriestraat in het Limburgse Reuver in de as gelegd.

De hitte door de vuurzee was zo groot, dat bewoners van omliggende huizen hun tuinen en gevels met tuinslangen nat hielden om overslaan van het vuur te voorkomen, meldde de brandweer. Twee woningen werden ontruimd, maar toen de brand omstreeks half drie onder controle was konden de bewoners weer terugkeren.

Het bedrijf maakte plastic voeten voor parasols, die werden gegoten in beton. De enorme hitte werd veroorzaakt door het brandende plastic. Het bedrijf is volledig verwoest. De afstand tussen omliggende woningen en de brandhaard bedroeg ongeveer 50 meter. Die ruimte werd door de brandweer nat gehouden. Het nablussen van de brand duurt tot in de vroege ochtend.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.