Home

Achtergrond

Werkgevers hebben geld nodig voor leerbanen

De werkgevers missen in het advies over bestrijding van de jeugdwerkloosheid de financiële uitwerking.

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zullen er alles aan doen om te zorgen voor 25.000 leerbanen. Maar zeker om kleine en middelgrote bedrijven over de streep te trekken, is een goede financiële tegemoetkoming nodig.

Dat stellen MKB en VNO-NCW in een reactie op het advies dat woensdag is aangeboden aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) en haar collega Jetta Klijnsma (Sociale Zaken). Zij zijn het volledig eens met opsteller Hans de Boer dat een verdubbeling van de jeugdwerkloosheid alleen kan worden voorkomen met gezamenlijke inspanningen. In het sociaal akkoord hebben de werkgevers afgesproken jongeren die al langere tijd thuiszitten, werk te bieden via leerbanen. Maar de werkgevers wijzen er wel op dat veel bedrijven nu hun personeelsbestand moeten inkrimpen en alle zeilen moeten bijzetten om de zaken draaiende te houden. Een financiële tegemoetkoming is daarom nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.