Home

Achtergrond 153 x bekeken

Weinig animo voor vierdaagse werkweek

Er is in politiek Den Haag weinig animo voor de vierdaagse werkweek die PvdA-fractievoorzitster Mariëtte Hamer volgende week wil voorstellen in de Tweede Kamer.

Coalitiegenoten CDA en ChristenUnie willen het plan eerst aanhoren, maar reageerden zaterdag in eerste instantie niet enthousiast. Het CDA zit niet te wachten op een verplichte vierdaagse werkweek voor alle sectoren. In sommige sectoren is er juist een tekort aan werknemers, stelt de partij. De ChristenUnie noemt het een "sympathiek voorstel'', maar ziet veel praktische bezwaren en maakt zich zorgen over mensen met lagere inkomens.

Oppositiepartij de VVD vindt dat bedrijven en werknemers daar zelf besluiten over moeten nemen. De SP noemt het "een beetje lachwekkend'', omdat mensen van de PvdA wel na hun 65-ste door moeten werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.