Home

Achtergrond 186 x bekeken 2 reacties

Weidegang weer populairder geworden in 2008

Weidegang is vorig jaar weer populaider geworden bij boeren, na een periode met teruglopende weidegang voor melkvee.

Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de animo voor volledige weidegang nam toe, ten kosten van gedeeltelijke weidegang en opstallen. Alleen in West-Nederland werd volledig opstallen populairder, maar deze wijze van houderij kwam dan ook nog nauwelijks voor in de regio.

In West-Nederland wordt nog steeds het minst opgestald en het meest beweid. Vorig jaar paste bijna 70 procent van de bedrijven daar volledige weidegang toe, tegen nog geen kwart in Zuid-Nederland. In de rest van Nederland paste ongeveer 40 procent van de bedrijven volledige en gedeeltelijke weidegang toe.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert

  Nou toch niks verwonderlijk.Hu?
  Goede prijzen.Goede mechanisatie vertegenwoordigers.Mode en mee doen met mode.
  Binnen houden kan maar voor heel klein percentage rund veehouders uit.Als je telt van A tot Z.Als veehouder niet als vertegenwoordiger van wie dan ook.
  Reden van thuis houden koeien is alleen maar het gemak.Rest kost je gemak geld. In mechanisatie kosten. Levens duur koe en gezondheid kosten.Wie spek je als puntje bij paaltje komt.Iedereen behalve je zelf en bedrijf.
  Klopt?Als je beter kijkt?

 • no-profile-image

  Veehouder

  De weg waar ik aan woon is weidegang helemaal niet populairder geworden. Het is nog steeds de gewoonte om het rundvee in het voorjaar naar buiten en in het najaar naar binnen te doen. Blijft dan tenminste voor mij ook wat over.

Of registreer je om te kunnen reageren.