Home

Achtergrond

Weer meer lege batterijen ingeleverd

Het afgelopen jaar zijn bij de verschillende inzamelpunten 137 miljoen lege batterijen ingeleverd.

Dat is 5,4 procent meer dan in 2007, toen 130 miljoen exemplaren werden ingeleverd. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de Stichting Batterijen (Stibat).

Vooral bij winkeliers werden flink meer batterijen ingeleverd. Per saldo kwamen er het afgelopen jaar ruim vierduizend winkels bij waar afgedankte batterijen konden worden ingeleverd. Dat is een gevolg van nieuwe Europese wetgeving waardoor winkels die apparaten verkopen waar batterijen ingaan ze ook weer terug moeten nemen.

"Ruim 16.000 winkeliers werken inmiddels met het inzamelsysteem van Stibat'', aldus de RND. De Stibat denkt dat het percentage ingezamelde batterijen op het totaal van de afgedankte batterijen minstens gelijk ligt aan vorig jaar. Toen werd 86 procent ingezameld en belandde 14 procent in de prullenbak.

Behalve bij winkels kunnen lege batterijen ook worden ingeleverd bij vijfduizend basisscholen en op campings. Vorig jaar kwamen ook al meer batterijen terug dan het jaar ervoor; toen was er sprake van een stijging met 6 miljoen stuks jaar op jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.