Home

Achtergrond 193 x bekeken

Weer een nieuwe stemwijzer erbij

In Den Haag wordt woensdag weer een stemwijzer voor de Europese verkiezingen gelanceerd: de Wereldstemwijzer.

Het gaat dit keer om een internetvragenlijst waarin extra aandacht is voor zaken als ontwikkelingssamenwerking, landbouw en wereldhandel. Deze stemwijzer is opgericht door ontwikkelingsorganisaties NCDO, EEN en Partos.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) meldt dat er inmiddels twaalf hulpmiddelen voor kiezers op internet staan. Zo is er al een Groene Kieswijzer, een Libelle Kiescoach en een StemmenTracker. Deze laatste houdt bij hoe partijen in het verleden gestemd hebben over voorstellen.

De bekendste is de stemwijzer van het IPP en het televisieprogramma Eenvandaag. Sinds 24 maart is deze ongeveer 130.000 keer geraadpleegd. De verkiezingen voor het Europees Parlement worden in Nederland op 4 juni gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.