Home

Achtergrond

Week 22: prijsontwikkeling eieren vlak

De markt van eieren stond eind vorige week en begin van deze week nog in het teken van de naderende Pinksteren, want de bestellingen van de retail waren aanvankelijk nog behoorlijk ruim van omvang. Verderop in deze week veranderde dit beeld volgens een aantal pakstations, want de interesse naar eieren nam vanaf het midden van deze week duidelijk af.

Over de prijsontwikkeling wordt wat wisselend gedacht; een aantal pakstations gaven aan dat de prijzen deze week wat op en neer golfden, maar per saldo op hetzelfde peil zijn uitgekomen als in de afgelopen week.

Enkele anderen zagen de prijzen echter voortdurend dalen, waardoor deze voor met name scharreleieren deze week zo’n € 0,10/100 stuks lager zijn uitgekomen ten opzichte van de afgelopen week.

Voor de industrie geld hetzelfde; aanvankelijk een redelijke interesse, maar gaandeweg nam de belangstelling duidelijk af.

Het aanbod van eieren oogt in het algemeen volgens een aantal pakstations niet al te groot; er zouden echter wel voldoende scharreleieren beschikbaar zijn.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.