Home

Achtergrond

Week 19: dalende prijstendens eieren

De markt van eieren is tamelijk rustig van toon. Alles kabbelt een beetje door, zonder bijzonder veel noemenswaardigheden. De vraag van de diverse retailers zou qua volume niet al te groot van omvang zijn en de prijzen staan daardoor vooral bij de alternatieve eieren wat meer onder druk dan bij kooieieren.

Volgens een aantal pakstations zou het huidige beeld vooral veroorzaakt worden doordat de consument het wat laat afweten. Daarnaast is ook de eiproductenindustrie niet echt geweldig actief. De verwerkers vragen wel naar eieren, maar staan niet echt in de rij.

Een enkel pakstation meldde overigens dat de wat kleinere afnemers wel wat actiever worden en dat zou er mogelijk op duiden dat de bodem in de markt zo zoetjes aan bereikt is.

Het aanbod van eieren zou niet overweldigend zijn en dat is gezien de huidige, wat moeizame volumeafzet, maar goed ook. Mogelijk dat dit veroorzaakt wordt doordat sommige leghennenhouders die de stallen geruimd hebben, even wat langer wachten met de opzet van nieuwe jonge hennen in verband met de naderende vakantieperiode.

Al met al, een rustig marktbeeld, met opnieuw een dalende prijstendens.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.