Home

Achtergrond

Waterschapsverkiezing moet anders

De waterschapsverkiezingen moeten in de toekomst anders geregeld worden.

Dat is de conclusie van een evaluatierapport van de Commissie Evaluatie Waterschapsverkiezingen over de afgelopen verkiezingen in 2008. Die verliepen teleurstellend door problemen met stembiljetten en een lage opkomst.

Om de volgende verkiezingen beter te laten verlopen, denkt de Unie van Waterschappen aan een combinatie van internetstemmen met briefstemmen onder verantwoordelijkheid van de Kiesraad. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet zorgen voor de ontwikkeling van een goed systeem. De tweede optie waar de Unie aan denkt, is met de waterschapsverkiezingen aan te haken bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.