Home

Achtergrond 320 x bekeken 1 reactie

Wageningen werkt aan schurftsensor

Onderzoekers van Plant Research International en van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving van Wageningen UR werken aan een sensor, die op fruitbomen schurft en echte meeldauw kan constateren.

De sensor is gecombineerd een apparaat die de aandoeningen gericht bestrijdt.

Onderzoekers hebben vandaag op een wetenschappelijke bijeenkomst over gewasbescherming in het Belgische Gent een toelichting gegeven op het onderzoek. Het doel is om de bestrijding van schurft heel gericht toe te passen, zodat het chemicaliëngebruik kan worden verminderd.

De sensor meet de weerkaatsing van licht en kan daardoor bepaalde aandoeningen herkennen. De robot kan direct de ziekte bestrijden door een lokale bespuiting.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem Jan

    Dit is het eerste bericht dat positief is van Plantresearch Europe sinds vele jaren (indien het artikel op waarheid berust). Deze universiteit klooit wat af rond belangrijke zaken als het beoordelen van zware gifsoorten als veroorzaker van bijensterfte en de risico's rond gentech. en cisgenese, gemanipuleerde of gemodificeerde gewassen of hoe ze het nu weer noemen. Je moet al een professor zijn om de vele namen te onthouden voor een techniek die hetzelfde blijft, maar van naam verandert om de massa op het verkeerde been te zetten. Ja, dan is zo'n positief verhaal geweldig en ook wat moeilijk te geloven. Er zal toch geen staartje aan zitten?

Of registreer je om te kunnen reageren.