Home

Achtergrond 192 x bekeken 5 reacties

WNF ziet kansen voor wildernissen in Europa

Nu de bevolking wegtrekt van het Europese platteland en de EU het landbouwbeleid hervormt, zijn er enorme kansen op echte wildernissen in Europa.

Directeur Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds (WNF) Nederland zegt dat donderdag tijdens een EU-wildernisconferentie in Praag. Het WNF denkt aan grote uitgestrekte natuurgebieden waar wolven op herten en wisenten jagen. "Waar de grond trilt onder de hoeven van duizenden wilde paarden. Waar pelikanen jagen op vis en de steur terug is in rivierdelta's.''

Het WNF verwacht dat de komende jaren maximaal 60 miljoen hectare landbouwgrond vrijkomt: een gebied zo groot als Frankrijk. Het vormen van wildernissen moet ook een halt toeroepen aan het alsmaar verdwijnen van planten- en diersoorten in Europa. Zo heeft Nederland nog maar 15 procent van de oorspronkelijke planten- en diersoorten.

De natuurorganisatie noemt zelf geen gebieden die geschikt zijn om compleet te laten verwilderen met wolven en wisenten. Het WNF roept anderen op daarvoor gebieden te nomineren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  in finland verdubbelingvan het aantal wolven,lynxen en beren.Veel paarden en schapen worden opgevreten

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Zegt de ene wolf tegen de andere:"volgens mij kwam net de nieuwste type Mercedes over ons pad". Oh zegt de ander:"ik dacht dat het duizend wilde PK's waren.

 • no-profile-image

  Leen

  Lekkere bron voor dierziekten. In Roemenië hebben ze al langer last van beren en vossen met hondsdolheid, wilde zwijnen met pest. Laat WNF daar eerst eens gaan informeren naar het impact van ongecontroleerde opzet van "wildernissen". Ook dan zal een klein aantal diersoorten domineren en een groot aantal het loodje leggen. Plan getuigd van weinig realiteitszin.

 • no-profile-image

  gert

  de mensen van het WNF hebben teveel naar de fabeltjeskrant gekeken

 • no-profile-image

  Patrick

  WNF ziet kansen voor widernissen, nu denk ik 2 dingen als ik dit lees. Ik zie WNF, en ik zie appart wildernissen.
  WNF moet oppassen voor valkuilen in zijn eigen wildernissen.
  WNF zit nog steeds namelijk aan een ronde tafel samen met heel veel bedrijven uit de hele wereld.
  Ze praten over het duurzaam noemen van gentech soja.
  WNF geeft aan dat ze volkomen tegen gentech soja is, en toch wil blijven praten om gezellig te keuvelen, onder schijnheilige visies.
  Op zich is dat ok, blijven praten als uitgangspunt, echter dit is voor WNF wel een uiltieme test.
  Ik ben benieuwd of ze zich niet meer indentificeren met zeer beperkt gedachte goed. Mede de oprichters hadden zeer, tot zeer beperkt gedachten goed. Waarschijklijk zaten er niet meer mogelijkheden bij deze mensen. Helaas zaten ze wel op machtsposities en dat zie je wel vaker.
  Echter sommigen zien bij de oprichters van WNF puur facistische en nazi denkwijzen. Ze hadden veel banden met nazi`s dus dat kan maar zo.
  We weten ook dat Bernard en zijn vriend Phillip enorm groot voorstander zijn en waren om de wereld bevolking te beperken met miljarden mensen. We weten ook dat deze heren, hebben en hadden intensieve banden met de gentech sector en er kind aan huis zijn of waren.
  Dus die ronde tafel is mooi, alleen de huidige WNF zou moeten zeggen. Ik eis Gentech vrije keten in de hele voedsel keten in de hele wereld binnen 6 maand.
  Binnen 3 jaar Europa volledig gentech vrij.
  Nu is 70% procent van soja, gentech soja. Gentech vrij is het doel, en er is GEEN onderhandelings ruimte. De bedrijven aan de ronde tafel kunnen aangeven hoe snel ze dat gaan waarmaken. Als ze treuzelen 2 rondjes om de ronde tafel, als ze dan nog niet wakker zijn, 2 keer laten struikelen zodat ze wakker worden.
  Je hebt het gewoon niet te doen dat gentech spul en de zo gewenste machtsposities. WNF zal nooit mogen instemmen met acceptatie van gentech soja of elk ander product ook. Dus een hele discussie over een label of woord is al onzin.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.