Home

Achtergrond

WHO: mexicaanse griep nog niet voorbij

Sinds donderdag zijn in 24 uur tijd wereldwijd duizend mensen besmet geraakt met de Mexicaanse griep.

Het totale aantal mensen dat sinds de uitbraak van het virus is besmet, komt daarmee op ruim 7500, maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vrijdag in de Zwitserse stad Genève bekend.

Het is dan ook te vroeg om te stellen dat de griep over het hoogtepunt heen is, zei Margaret Chan van de WHO. Het gaat volgens Chan nog steeds om een crisis met mogelijke globale implicaties. Ze noemde het zeer onzeker dat het "gedeeltelijk geruststellende beeld'' behouden zou blijven.

Het H1N1-virus heeft aan 65 mensen het leven gekost. Het is aangetroffen in 34 landen over de hele wereld. Het gaat om een menselijk virus dat bestaat uit een mengsel van het 'gewone' griepvirus, het vogelgriepvirus en het varkensgriepvirus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.