Home

Achtergrond

Vraag tijdelijk personeel blijft fors dalen

De vraag naar tijdelijk personeel in de Nederlandse uitzendmarkt blijft fors dalen ten opzichte van vorig jaar.

De omzet daalde in de vier weken tot 19 april met 23 procent. Het aantal gewerkte uren ging 25 procent omlaag. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ABU, waarbij ongeveer 80 procent van de Nederlandse uitzenders is aangesloten. De daling is vergelijkbaar met die van voorgaande periodes. De vraag in de technische en industriële sectoren daalde het sterkst; zowel de omzet als het aantal gewerkte uren nam met meer dan 30 procent af.

Uitzenders over de hele wereld zien hun inkomsten dalen, al is er volgens verschillende uitzendorganisaties wel sprake van enige stabilisatie in de Verenigde Staten. De uitzendbranche wordt gezien als een barometer voor economische schommelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.