Home

Achtergrond 277 x bekeken 4 reacties

Voorschotprijs van Cono gaat met 40 cent omlaag

De voorschotprijs van Cono Kaasmakers over de maand mei gaat met 40 cent omlaag naar € 25,35 per 100 kilo exclusief btw.

Dit heeft de coöperatie bekendgemaakt. De vetprijs wordt met 5 cent per kilo verlaagd naar € 2,15 exclusief btw, de eiwitprijs gaat met eveneens 5 cent naar beneden naar € 5,65 per kilo. Hoewel Cono met zijn Beemsterkazen over een sterke marktpositie beschikt, signaleert directeur Eric Hulst dat de zuivelmarkt over vrijwel de hele linie onder druk staat. Dat voelt uiteindelijk ook Cono.

Hoewel de voorschotprijs over mei redelijk goed is ten opzichte van veel andere bedrijven, wil Hulst niet spreken van een mooie prijs. Ruim 25 cent per kilo is voor boeren toch laag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  Volgens mij snap ik de veehouders niet meer. Iedereen riep 10 jaar geleden al dat je voor 25 cent moeten kunnen melken,was nog in de gulden tijdperk, vervolgens pleiten ze er voor om het quotum eraf te halen, kunnen ze voluit melken, nu moet er ineens 10 procent eraf om die prijs weer omhoog te krijgen.

 • no-profile-image

  kip

  Beste koeienboer, ben helemaal geen lto-fan, maar lto heeft 10 jaar geleden al gezegd dat je moet kunnen concurreren met de wereldmarkt. Die tijd is nu gekomen, maar de melkveehouders zijn er niet klaar voor, helaas. Probeer een goede ondernemer te worden en je komt er wel weer bovenop.

 • no-profile-image

  koeienboer

  Het is ook verwarrend beste Kip, het was de zuivel en de lto voormannen die dat zeiden. Zij hadden immers geen belang bij een hoge melkorijs.

 • no-profile-image

  boer

  Zelfs cono kan niet meer terwijl ze een goede fabriek zijn. Tijdelijk 10% quotumkorting in Europa en de prijs vliegt binnen een jaar naar een goed niveau. Maat wil wel meehelpen bij de cooperaties heb ik gelezen. Nu de politiek nog en anders moeten de boeren het zelf maar doen zoals in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.