Home

Achtergrond

Voorbereidingen herdenking begonnen

In Apeldoorn worden op straat voorbereidingen getroffen voor de herdenking van de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag, die zeven mensen het leven kostte.

De herdenking heeft plaats in theater Orpheus.

Op de Loolaan, waarover bussen met genodigden naar het theater gaan, werden vrijdag aan het eind van de ochtend bij zijwegen stalen afzettingen geplaatst. Op het Marktplein, waar belangstellenden de bijeenkomst op een videoscherm kunnen volgen, verrijst een podium. De gemeente verwacht duizenden belangstellenden.

De bussen rijden vanaf Paleis Het Loo en komen ook langs de plek van de aanslag. Behalve slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners zijn ook koningin Beatrix en prins Willem-Alexander, prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margiet aanwezig op de officiële bijeenkomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.