Home

Achtergrond 382 x bekeken

Vijfduizend extra stages in voedingssector

Er komen vijfduizend extra maatschappelijke stage-plaatsen in de groene en voedingssector.

Minister Gerda Verburg (LNV) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) hebben daartoe vandaag een intentieverklaring ondertekend met enkele partijen uit die sector.

Onder de ondertekenaars bevinden zich het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) en de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN).

Minister Verburg is blij met de steun uit de hoek van de levensmiddelensector. "Mensen moeten weten waar voedsel vandaan komt, hoe het wordt verwerkt en gedistribueerd. Dat kun je niet jong genoeg leren."

Leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn vanaf 2011 verplicht een maatschappelijke stage van 72 uur te lopen. In 2007 sloot minister Verburg al een akkoord voor meer dan 7.500 stageplaatsen met enkele groene organisaties, zoals LTO Nederland en Natuurmonumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.