Home

Achtergrond

Verzekeraar beschouwt aanrijdingen als ongeval

De autoverzekeraar van de man die het drama in Apeldoorn veroorzaakte, beschouwt de afwikkeling van de schade als een verkeersongeval.

Gewonden alsmede nabestaanden van de overleden slachtoffers worden daardoor in principe gewoon geholpen door de verzekeraar.

Dat meldde een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zaterdag. Hij bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf. Door de aanrijdingen die Karst Tates donderdag veroorzaakte, vielen zeven doden, onder wie hij zelf, en verscheidene gewonden.

Volgens de zegsman is het in Nederland wettelijk gewaarborgd dat slachtoffers van verkeersongevallen nooit met lege handen komen te staan en altijd geld krijgen. Van terrorisme is voor de verzekeraar in dit geval geen sprake.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.