Home

Achtergrond 226 x bekeken

'Vertrouwensbreuk tussen pensioenfonds en deelnemer'

Pensioenfondsen hebben hun actieve deelnemers en gepensioneerden in de voorbije jaren te weinig verteld over de risico's van pensioencontracten.

Dat heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen de partijen.

Dat stelde voorzitter Benne van Popta van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) maandag tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens Van Popta koesterden deelnemers het beeld van een waardevast pensioen op een vooraf gekozen pensioendatum. "Het beeld van zekerheid. De werkelijkheid was anders'', aldus de voorzitter.

Door de financiële crisis zijn veel pensioenfondsen niet in staat de uitkeringen te compenseren voor het verlies aan koopkracht door inflatie. In sommige gevallen is zelfs de pensioenuitkering onzeker.

De VB wil dat de pensioensector nadrukkelijk werkt aan een herstel van het vertrouwen. De vereniging wil daarover "meedenken, meepraten en de regie voeren'', aldus van Popta. De VB behartigt namens tachtig leden de pensioenbelangen van 4,7 miljoen deelnemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.