Home

Achtergrond 179 x bekeken

Verspreiding hiv-virus Europa in kaart

Mensen die in het buitenland op vakantie gaan, zijn grotendeels verantwoordelijk voor de verspreiding van het hiv-virus in Europa.

Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, waarover de BBC bericht. Onderzoekers analyseerden de verspreiding van het virus dat tot aids kan leiden in zeventien Europese landen.
Daaruit bleek dat Spanje, Griekenland en Portugal als geliefde vakantiebestemmingen grote exporteurs zijn van het virus, met vele toeristen die gezond naar het land toe reizen en met het virus terugkeren naar huis.

Nederland is zowel een importerend als een exporterend land, terwijl België het virus vooral importeert. Omdat virussen meegaan op reis, moeten hiv-preventieprogramma's niet alleen gericht zijn op de nationale bevolking, maar ook op migranten, reizigers en toeristen, zo adviseren de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.