Home

Achtergrond

Verkiezingen India naderen einde

Ongeveer 95 miljoen inwoners van India mogen vandaag meedoen aan de vierde ronde van de verkiezingen in de volkrijkste democratie ter wereld.

Er wordt onder meer gestemd in de hoofdstad New Delhi en in districten in de onrustige noordwestelijke regio Kashmir. De verkiezingen in het Aziatische land zijn uitgesmeerd over vijf dagen. In totaal kunnen ruim 714 miljoen mensen hun stem uitbrengen. De laatste verkiezingsdag is op 13 mei. Drie dagen later, op zaterdag 16 mei, wordt de uitslag bekendgemaakt.

Het is niet waarschijnlijk dat er een duidelijke winnaar uit de bus rolt. De regerende Congrespartij hoopt een nieuwe coalitie te kunnen gaan leiden, mogelijk met hulp van communisten en partijen die het goed doen in bepaalde deelstaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.