Home

Achtergrond

Vergeet-mij-nietjes voor vermiste kinderen

Zo'n twaalfhonderd scholieren gaan maandag 30.000 vergeet-mij-nietjes uitdelen op straat.

Dat doen ze omdat het maandag de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen is, die jaarlijks wereldwijd op 25 mei valt. Dat heeft de organisatie, de Hulplijn Vermiste Personen van het Rode Kruis vrijdag bekendgemaakt. Het vergeet-mij-nietje is het Europese symbool voor vermiste kinderen.

De jongeren delen de bloemetjes uit om aandacht te vragen voor de vermiste kinderen zelf maar ook voor hun achterblijvende ouders. "Voordat de jongeren de straat opgaan, krijgen ze te horen wat de Hulplijn doet'', vertelt woordvoerder van het Rode Kruis Katherine Knowles. Ook dertig studenten van de zogenaamde studentendesks doet mee met de actie. Zij werken als vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.