Home

Achtergrond 706 x bekeken

Vergeautomatiseerde stal staat in Ospel

Bezoekers bewonderen de nieuwe stal van Wim en Anita van Rooijen. De loopbrug is er niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor eigen gebruik.

De brug verbetert het overzicht in de stal. De familie Van Rooijen melkt ongeveer 150 koeien met drie robots. Er is ruimte om door te groeien naar 240 koeien. De stal is volgens Hendrix UTD de meest geautomatiseerde van Nederland. Foto John Claessens

Akkerbouwer Tonnis Jager uit het Groningse Noordbroek levert overgebleven pootgoed af aan een veehouder die het als voer gebruikt. Zijn neef Tom (rechts) en de Zuidafrikaanse stagiaire Pertunia halen de laatste kluiten uit de aardappelen. Het pootgoed is van een andere akkerbouwer, zegt Jager. ”Hij had nog een kieper over en ik ken een veehouder die er belangstelling voor heeft.” Foto Koos van der Spek

Dames van het promotieteam voor oranje paprika zijn klaar om winkelende klanten van de vruchtgroente te laten proeven. Afgelopen week is de promotiecampagne voor oranje paprika’s van start gegaan bij Nederlandse winkels. Bewust is gekozen om voor de zomer met de promotie te beginnen. De oranje paprika komt namelijk het best tot zijn recht in salades en talloze andere zomerse gerechten, stelt het uitvoerende Informatiebureau Oranje Paprika. Foto EPInnovations

Michel, medewerker van de Groningse groenteteler en akkerbouwer Anne-Willem Dallinga, oogst bloemkolen. Het is voor Dallinga de eerste oogstdag. Hij is tevreden over de kleur en omvang van de bloemkolen. Naast bloemkool verbouwt Dallinga op 40 hectare ook onder meer spitskool, vroege aardappelen en winterpeen. Hij verkoopt de producten voor het grootste deel in zijn eigen boerderijwinkel, die in 20 jaar tijd tot een volwaardige groente en fruitwinkel is uitgegroeid. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.