Home

Achtergrond 207 x bekeken 1 reactie

Verburg peilt ideeën andere beoordeling transgeen gewas

Landbouwminister Gerda Verburg peilt begin volgende maand bij wetenschappers, belangenorganisaties en het bedrijfsleven hoe de toelating van genetisch gemodificeerde gewassen kan worden veranderd.

De minister pleit er in Europees verband voor om de beoordeling van nieuw toe te laten gewassen niet te beperken tot de veiligheid voor mens, dier en milieu. Zij vindt dat ook sociaal-economische aspecten in de beoordeling moeten worden meegewogen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick

  Verburg peilt, hoe toelating kan veranderd worden zegt het bericht.
  Ze vind naast de huidige voorwaarden dat sociaal economische aspecten moeten meegewogen worden.
  De vraag is wat is haar plan? Wat bedoeld ze ermee?
  Nederland was, en is, altijd op politiek niveau, mede door de medogenloze lobby, voor de gentech technologie in alle mogelijke vormen en gradaties en dat voor alle eeuwen en eeuwen te gaan.
  De ratrace zal dan beginnen.
  Heeft Verburg eindelijk een paar neuronen in haar brain laten oplichten, waarbij wijsheid en inzicht gekoppeld werd, en ze nu dus inziet dat gentech een ramp is en verboden moet worden op sociale-economische gronden?
  Ze moet dat inzien, of anders snel gaan inzien. Ze is verantwoordelijk voor de toekomst in Nederland, en haar nieuwe generaties op gezondheisniveau. Er zal naar mijn inzicht op gezondshieds niveau een ramp worden en dat neem ik de CDA ernstig kwalijk als zij haar inzichten niet aanpast.
  En als ze de inzichten op hoog politiek niveau niet veranderen stel ik ook voor extra voorwaarden toe te voegen en mee te laten wegen.
  Een verplichte leugendetector test voor lobbiesten en polieke mensen.
  Ontslag en publiek aan de schandpaal voor poging tot vernietiging van kinderen en generaties to come.
  Bewustwording dat zij een planeet en haar leven op rand van vernietiging heeft gebracht.
  Openbaarheid van alle geldstromen van criminele bedrijven als Monsanto en BASF.
  Een anonieme meldlijn voor iedereen die wat wil melden dat van belang kan zijn voor een transparant process.
  Wetenschappers die echt hun verhaal willen vertellen is belangrijk ipv het papagaaien wat ze doen in opdracht van criminele gentech bedrijven.
  Ik heb deze week eens willekeurig getest, en het lijkt dat 90 procent van de gewone burgers die ik tegen kwam, niet weet wat er aan de hand is en wat gevaren van het criminele fenomeen gentech kan geven, laat staan dat ze denken aan of over voedsel in deze hectische maatschappij.
  Politiek gekozen mensen zouden voorzichter moeten zijn met technieken als dit.
  Zij zitten in posities van verantwoordelijkheid, en ze zullen die ook moeten nemen. En in te end ook verantwoordelijkheid nemen voor elk gevolg van nadelige gevolgen op elk vlak en niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.