Home

Achtergrond 201 x bekeken

Verbreding landbouw levert 320 miljoen omzet op

De landbouw zet jaar­lijks zo’n 320 miljoen euro om met verbreding.

Dat blijkt uit een in­ventarisatie van Wageningen Uni­versiteit en Researchcentrum.Verreweg de meeste bedrijven (12.000 tot 14.000) hebben extra inkomsten uit agrarisch natuur­beheer. Daarmee wordt tussen de 80 en 100 miljoen euro omgezet.

Andere extra omzet realiseren boeren en tuinders met zorg, kin­deropvang, boerderijverkoop, dag- en verblijfsrecreatie en edu­catie. De gegevens in de publicatie hebben betrekking op het jaar 2007.

De minister van landbouw wil dat de multifunctionele landbouw wordt uitgebreid en heeft daar­voor een taskforce multifunctio­nele landbouw in het leven geroe­pen. Die heeft tot doel nieuwe ini­tiatieven te ondersteunen zodat de omzet in de periode van 2008 tot 2011 wordt verdubbeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.