Home

Achtergrond

Verbreding kan sector miljarden opleveren

De multifunctionele landbouw kan boeren en tuinders binnen tien jaar tot 4,5 miljard aan extra omzet opleveren.

Met name voor streekproducten be­staat een enorm marktpotentieel. Zo ver is het echter nog lang niet, staat in twee rapporten.In opdracht van het ministerie van landbouw hebben onder­zoeksbureau Ecorys en Wagenin­gen UR studie verricht naar de mogelijkheden voor verbreding. Hieruit blijkt dat er enorme groei­kansen zijn voor activiteiten als de verkoop van streekproducten, recreatie en kinderopvang op de boerderij. Daarvoor moet wel een groot aantal knelpunten worden opgelost. Zo is het voor boeren nu meest­al niet mogelijk lokale producten in het schap van de supermarkt te krijgen; grote inkoopcombinaties dicteren de markt. Ook werken wet- en regelgeving vaak belem­merend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.