Home

Achtergrond

Van der Hoeven schuift niet met groene subsidies

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) wil niet schuiven met subsidiegeld voor groene stroom. Ze schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Kort na de openstelling van de zogeheten SDE-regeling (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) waren er al zo veel aanmeldingen voor subsidie op grotere zonnepanelen en het opwekken van stroom uit biomassa, dat duidelijk was dat niet alle aanvragen kunnen worden gehonoreerd. Reden voor Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) om voor te stellen 72 miljoen euro uit het potje voor windenergie op land te lenen, aangezien daar nauwelijks aanvragen voor zijn.
Van der Hoeven ziet echter geen aanleiding om de budgetten voor de verschillende categorieën te wijzigen of ermee te gaan schuiven.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.